ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepelte öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon és Eresztvényben, a Geopark központjában is.
2017. május 28-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához csatlakozva várja látogatóit titokzatos Ősvilágunk.
2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár volt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
Balázs András atya ihletett képei 2017. május 2-ig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

Fogadoepulet

Fogadóépület - Látogató Központ

A területre érkező látogatókat az Ősfenyő Belépő fogadóépület üdvözli. A tájba simuló épület önmagában is megérdemli a figyelmet, szimbolikája a földtani múltat idézi, közlekedő folyosója a tarnóci gigantikus kövesedett ősfenyő belső üregét imitálja. Kiállító termében a földtani múlt történései szemléletesen kerülnek bemutatásra, előadó terme pedig nagyobb létszámú konferenciák lebonyolítására is alkalmassá teszi.
A fogadóépület alaprajza - térkép
A fogadóépület kialakításánál gondoltak a családos kirándulókra is, külön pelenkázóhely van.
  • 4D mozi montázs a YouTube-on.
  • Mozi termében négydimenziós animációs filmen elevenedik fel a tovatűnt világ, az élményt még fokozza, hogy szimulációs körülmények között, mozgó székben lesz részese a néző az időutazásnak, a világon egyedülálló produkció volt indulásakor, érdemes hát betérni.
    Az Ősfenyő Belépő mellett kerültek elhelyezésre a bükkábrányi ősfenyők, immáron védőtető alatt, végső konzerválásuk folyamatban van.

    Bükkábrányi fák Ipolytarnócon.pdf - turisztikai tájékoztató

    A fogadóépület és a környékén kiépített pihenőhelyek képezik a tanösvény hálózat kiinduló- és végpontját, itt kezdődik a különleges időutazás.