ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 17 ennyiből: 17

2010 augusztusától az új fogadóépülettől a geológiai tanösvény bejáratáig vezető kőzetparki ösvény melletti 4 hektáros területen új arborétum várja a látogatókat. A miocén erdőben a 20 millió évvel ezelőtti miocén kor flórájának jelenkori leszármazottjai és ősállatreprodukciók között vezet az út.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok egyik új fejlesztéseként a természetvédelmi terület  játszótere mellett egy lomb- sétány épült, amely igazi csemege a kalandvágyóknak. A kilátótorony, csúszda és a lombkorona ösvény biztosítás nélküli alsó szakaszán az általános előírásokat kell betartani, viszont a lombkorona sétány legfelső, hevederes szintje csak szabályozott keretben áll  a látogatók rendelkezésére.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok turisztikai fejlesztése  részeként a fogadóépület közelében étterem, játszótér és filagória is épült.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyze- tükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 30 éve áll a látogatók rendelke- zésére. Fedezzük fel együtt kincseit!
Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne haboz- zon, látogasson el személyesen is hozzánk, szenzációs, újabb nyomok kerültek elő!
4DX mozinkban új filmmel, május elsején termelői piaccal is szeretettel várjuk kalandozóinkat a Miocén Ősvilágba!
 az Ősmaradványok

Figyelem, Tuzson Lombkorona sétányunk műszaki okok miatt ideiglenesen zárva van!
  • Az Origó legújabb cikke az Ősmaradványokról
  • 2017. évi belépőjegy tájékoztatónk
  • Az Ipolytarnóci Ősmaradványok a Bükki NPI 2017. évi programfüzetében
  • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
  • Az Ősmaradványok Üzenete
  • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
  • Bemutatkozunk
  • A terület védelme, jelentősége
  • A terület munkatársai
  • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
    Europa Diploma
    Bükki Nemzeti Park