ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 15 ennyiből: 17  > >>

2012 májusának második fele különleges programokkal csábítja az Ősmaradványok látogatóit. A Madarak és Fák Napja mellett a geoparki hét Vulkánnapja is kirobbanó sikerrel kecsegtet.

A világhírű ipolytarnóci ősmaradványok 175 évvel ezelőtt elkezdődött földtani kutatásához és geológiai tanösvénye folyamatos túravezetéseinek 25 évvel ezelőtti bevezetéséhez kötődően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tudományos emlékülést tartott. A 2011 október 20-án, 13 órakor kezdődött rendezvényre az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület Ősfenyő Belépő fogadóépületében került sor.

Jüling Krisztián légifotós különleges képeit nem csupán madártávlatból nézhették az érdeklődők. 2011 július 5. és  augusztus 7. között az Ősfenyő Belépő fogadóépületben közelről is megtekinthetők voltak a légies fényképek.
Az Ipolytarnóci Ősmaradványok egykori - vulkáni katasztrófa által elpusztított - esőerdejének bejárata új élettel teli képekkel fogadta látogatóit. Újvilági színekbe öltöztette a vulkáni hamu szürkeségébe veszett dzsungelt.

A terület munkatársai

  • Juhász Tamás – természetvédelmi őr
  • Mravecz Gábor – asszisztens
  • Szarvas Imre – természetvédelmi őr

De Ön is lehet!

A terület sokrétű bemutatása, működtetésének segítése érdekében önkénteseket keresünk. Légyen az nyugdíjas, tanár vagy nyári gyakorlatos egyetemista, szeretettel várjuk körünkben. Keressen bennünket.