ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 17 ennyiből: 17

2010 augusztusától az új fogadóépülettől a geológiai tanösvény bejáratáig vezető kőzetparki ösvény melletti 4 hektáros területen új arborétum várja a látogatókat. A miocén erdőben a 20 millió évvel ezelőtti miocén kor flórájának jelenkori leszármazottjai és ősállatreprodukciók között vezet az út.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok egyik új fejlesztéseként a természetvédelmi terület  játszótere mellett egy lomb- sétány épült, amely igazi csemege a kalandvágyóknak. A kilátótorony, csúszda és a lombkorona ösvény biztosítás nélküli alsó szakaszán az általános előírásokat kell betartani, viszont a lombkorona sétány legfelső, hevederes szintje csak szabályozott keretben áll  a látogatók rendelkezésére.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok turisztikai fejlesztése  részeként a fogadóépület közelében étterem, játszótér és filagória is épült.

Fogadoepulet

Fogadóépület - Látogató Központ

A területre érkező látogatókat az Ősfenyő Belépő fogadóépület üdvözli. A tájba simuló épület önmagában is megérdemli a figyelmet, szimbolikája a földtani múltat idézi, közlekedő folyosója a tarnóci gigantikus kövesedett ősfenyő belső üregét imitálja. Kiállító termében a földtani múlt történései szemléletesen kerülnek bemutatásra, előadó terme pedig nagyobb létszámú konferenciák lebonyolítására is alkalmassá teszi.
A fogadóépület alaprajza - térkép
A fogadóépület kialakításánál gondoltak a családos kirándulókra is, külön pelenkázóhely van.
  • 4D mozi montázs a YouTube-on.
  • Mozi termében négydimenziós animációs filmen elevenedik fel a tovatűnt világ, az élményt még fokozza, hogy szimulációs körülmények között, mozgó székben lesz részese a néző az időutazásnak, a világon egyedülálló produkció volt indulásakor, érdemes hát betérni.
    Az Ősfenyő Belépő mellett kerültek elhelyezésre a bükkábrányi ősfenyők, immáron védőtető alatt, végső konzerválásuk folyamatban van.

    Bükkábrányi fák Ipolytarnócon.pdf - turisztikai tájékoztató

    A fogadóépület és a környékén kiépített pihenőhelyek képezik a tanösvény hálózat kiinduló- és végpontját, itt kezdődik a különleges időutazás.