ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 17 ennyiből: 17

2010 augusztusától az új fogadóépülettől a geológiai tanösvény bejáratáig vezető kőzetparki ösvény melletti 4 hektáros területen új arborétum várja a látogatókat. A miocén erdőben a 20 millió évvel ezelőtti miocén kor flórájának jelenkori leszármazottjai és ősállatreprodukciók között vezet az út.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok egyik új fejlesztéseként a természetvédelmi terület  játszótere mellett egy lomb- sétány épült, amely igazi csemege a kalandvágyóknak. A kilátótorony, csúszda és a lombkorona ösvény biztosítás nélküli alsó szakaszán az általános előírásokat kell betartani, viszont a lombkorona sétány legfelső, hevederes szintje csak szabályozott keretben áll  a látogatók rendelkezésére.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok turisztikai fejlesztése  részeként a fogadóépület közelében étterem, játszótér és filagória is épült.

Jegyárak, foglalás

Lombkorona ösvényünk műszaki okok miatt ideiglenesen nem üzemel!

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!
Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk.
(Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

  • 2017. évi belépőjegy tájékoztatónk
  • Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.
    Sétálójegy:                                               500 Ft/fő
    4D mozi a fogadóépületben:
    - Teljes árú jegy:                                   1 500 Ft/fő.
    - Iskolai 4D csoportjegy*:                   1 000 Ft/fő
      * 18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól  
    Geológiai túrajegyek:
    -  Teljes árú jegy:                                  1 500 Ft/fő
    -  Kedvezményes jegy**                         900 Ft/fő
    -  3 éves kor alatt a geológiai tanösvény megtekintése ingyenes
      ** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak  


    Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, a lombkorona ösvény, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
    A 4D mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
    A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az  1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás.
    A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

    Csoportos jegyünk nincs, a pedagógusok pedig, hacsak nem csoportkísérők (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes), kedvezményben nem részesülnek.

    Nyitva tartás

    • Március - október hónapokban, keddtől vasárnapig, valamint  ünnepnapi hétfőkön tart nyitva területünk.  Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva vagyunk!
    • Fogadóépületi nyitvatartás:
      Tavasszal és szeptember - október hónapokban 9 - 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

    Túravezetések a geológiai ösvényen:
    Tavasszal és szeptember-október hónapokban 930 - 1530 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva.  A legutolsó túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk. 
    Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

    Általánosságban

    Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük,  akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők és kérésre megmentésükről szóló filmet is levetítenek a fogadóépületi információs térben.
    A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix  székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.

     

    Levélcím

    • Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület
      3138 Ipolytarnóc, Pf.: 1.

    Telefon

    • +36 32 - 454-113

    Látogatói bejelentkezések email címe: