ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 16 ennyiből: 17  > >>

2011 május 7-8-án Muray képekkel ünnepelték a Madarak és Fák Napját az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. A Magyar Madártani Egyesület nógrádi munkatársainak segítségével lehetőség volt távcsöves madármegfigyelésre és madarakról szóló filmek megtekintésére.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területén látogatóbarát jegyrendszerrel népszerűsíti az Ősvilági Pompeji kincseit!
2011 április elsejétől, az immáron egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó, megújult Ősmaradványoknál csuklószalag jegyek kerültek bevezetésre:

Alapfy László különleges fotókiállítása 2011 március 1 - április 30 között volt megtekinthető az Ősfenyő Belépő fogadóépületben.

A bükkábrányi ősfenyők konzerválásának második szakasza 2010 végén befejeződött, megújulva várják látogatóikat. 2007 nyarán rendkívül ritka ősmaradványokat fedeztek fel a bükkábrányi lignitbánya területén: 60 méter mélyen a föld alatt, a fedőkőzetek letakarítása közben 16 darab, 7 millió évesnek becsült ősfenyő törzsére bukkantak a bányászok. Megmentett példányai, a különleges leletek az Ősfenyő Belépő látogatóközpont előtti védőépületben megtekinthetők.

Üdvözöljük honlapunkon!

Kedves Látogatónk!


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. Fogalmazhatnánk úgy is, jelen idők divatját követve: a katasztrófa turizmus célpontja területünk! Az Ősvilági Pompeji  Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található. Példás kezelőnk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.
Miocén Parkunkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyze- tükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!
Az 1836-ban elkezdődött tudományos kutatások eredményeit felfűző geológiai tanösvényünk 30 éve áll a látogatók rendelke- zésére. Fedezzük fel együtt kincseit!
Böngésszen tovább!
Most a monitoron, de utána ne haboz- zon, látogasson el személyesen is hozzánk, szenzációs, újabb nyomok kerültek elő!
4DX mozinkban új filmmel, május elsején termelői piaccal is szeretettel várjuk kalandozóinkat a Miocén Ősvilágba!
 az Ősmaradványok

Figyelem, Tuzson Lombkorona sétányunk műszaki okok miatt ideiglenesen zárva van!
 • Az Origó legújabb cikke az Ősmaradványokról
 • 2017. évi belépőjegy tájékoztatónk
 • Az Ipolytarnóci Ősmaradványok a Bükki NPI 2017. évi programfüzetében
 • A 3Évezred szerzői cikke a legújabb szenzációs leletekről
 • Az Ősmaradványok Üzenete
 • 3 perces bemutatófilmünk a YouTube-on
 • Bemutatkozunk
 • A terület védelme, jelentősége
 • A terület munkatársai
 • Az oldal az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
  Europa Diploma
  Bükki Nemzeti Park