ÚJDONSÁGOK

<< <  Oldal 16 ennyiből: 17  > >>

2011 május 7-8-án Muray képekkel ünnepelték a Madarak és Fák Napját az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. A Magyar Madártani Egyesület nógrádi munkatársainak segítségével lehetőség volt távcsöves madármegfigyelésre és madarakról szóló filmek megtekintésére.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területén látogatóbarát jegyrendszerrel népszerűsíti az Ősvilági Pompeji kincseit!
2011 április elsejétől, az immáron egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó, megújult Ősmaradványoknál csuklószalag jegyek kerültek bevezetésre:

Alapfy László különleges fotókiállítása 2011 március 1 - április 30 között volt megtekinthető az Ősfenyő Belépő fogadóépületben.

A bükkábrányi ősfenyők konzerválásának második szakasza 2010 végén befejeződött, megújulva várják látogatóikat. 2007 nyarán rendkívül ritka ősmaradványokat fedeztek fel a bükkábrányi lignitbánya területén: 60 méter mélyen a föld alatt, a fedőkőzetek letakarítása közben 16 darab, 7 millió évesnek becsült ősfenyő törzsére bukkantak a bányászok. Megmentett példányai, a különleges leletek az Ősfenyő Belépő látogatóközpont előtti védőépületben megtekinthetők.

Jegyárak, foglalás

Lombkorona ösvényünk műszaki okok miatt ideiglenesen nem üzemel!

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!
Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk.
(Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

  • 2017. évi belépőjegy tájékoztatónk
  • Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.
    Sétálójegy:                                               500 Ft/fő
    4D mozi a fogadóépületben:
    - Teljes árú jegy:                                   1 500 Ft/fő.
    - Iskolai 4D csoportjegy*:                   1 000 Ft/fő
      * 18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól  
    Geológiai túrajegyek:
    -  Teljes árú jegy:                                  1 500 Ft/fő
    -  Kedvezményes jegy**                         900 Ft/fő
    -  3 éves kor alatt a geológiai tanösvény megtekintése ingyenes
      ** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak  


    Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, a lombkorona ösvény, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
    A 4D mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
    A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az  1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás.
    A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

    Csoportos jegyünk nincs, a pedagógusok pedig, hacsak nem csoportkísérők (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes), kedvezményben nem részesülnek.

    Nyitva tartás

    • Március - október hónapokban, keddtől vasárnapig, valamint  ünnepnapi hétfőkön tart nyitva területünk.  Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva vagyunk!
    • Fogadóépületi nyitvatartás:
      Tavasszal és szeptember - október hónapokban 9 - 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

    Túravezetések a geológiai ösvényen:
    Tavasszal és szeptember-október hónapokban 930 - 1530 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva.  A legutolsó túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk. 
    Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

    Általánosságban

    Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük,  akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők és kérésre megmentésükről szóló filmet is levetítenek a fogadóépületi információs térben.
    A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix  székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.

     

    Levélcím

    • Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület
      3138 Ipolytarnóc, Pf.: 1.

    Telefon

    • +36 32 - 454-113

    Látogatói bejelentkezések email címe: