ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepelte öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon és Eresztvényben, a Geopark központjában is.
2017. május 28-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához csatlakozva várja látogatóit titokzatos Ősvilágunk.
2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár volt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
Balázs András atya ihletett képei 2017. május 2-ig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

Üdvözöljük honlapunkon!

Étterem, játszótér, filagória


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok turisztikai fejlesztése  részeként a fogadóépület közelében étterem, játszótér és filagória is épült.

Az étterem belső tere hangulatos, tetőteraszán a szomszédos erdő lombkoronájától karnyújtásnyira pihenhet a vendég. Az épület tervezésekor figyeltek a természet- és környezetbarát megoldásokra: hűtését és fűtését geotermikus hőszivattyú látja el, a vízmelegítést pedig napkollektorok biztosítják. A különleges étterem  rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

Játszótér, háttérben a filagória és az étterem

Az étterem mellett egy faszerkezetű filagória, és öt fedetlen szalonnasütő került kialakításra, a gyermekes családok tobzódó lurkóinak energiáit egy játszótér csapolhatja. A játszótér nyugati oldalán levő homokozó és mászó alagút a kisbabák felfedezésére vár, míg a rugós játékok, a billenő- és a lengő hinták, valamint a csúszda már az óvodások és a kisiskolások birodalma, a nagyobbakat pedig ügyességi játékok és egy erőd várja.  A vidám sarok megóvása érdekében 60 kg testtömeg fölöttiek a játszóteret nem használhatják. 

Ügyességi játék kicsiknek és játékos kedvű nagyoknak