ÚJDONSÁGOK

Oldal 1 ennyiből: 17  > >>

2017. május 26 és június 11 között színes program-kavalkád ünnepelte öreg kontinensünk földtani örökségét Ipolytarnócon és Eresztvényben, a Geopark központjában is.
2017. május 28-án, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához csatlakozva várja látogatóit titokzatos Ősvilágunk.
2017. május 1-én termelői piac és kézműves vásár volt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.
Balázs András atya ihletett képei 2017. május 2-ig lesznek megtekinthetők az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünkben.

Üdvözöljük honlapunkon!

Lombsétány


Az Ipolytarnóci Ősmaradványok egyik új fejlesztéseként a természetvédelmi terület  játszótere mellett egy lomb- sétány épült, amely igazi csemege a kalandvágyóknak. A kilátótorony, csúszda és a lombkorona ösvény biztosítás nélküli alsó szakaszán az általános előírásokat kell betartani, viszont a lombkorona sétány legfelső, hevederes szintje csak szabályozott keretben áll  a látogatók rendelkezésére.

Lombkorona ösvényünk műszaki okok miatt ideiglenesen nem üzemel!

Mivel veszélyes, ezért a  Tuzson lombsétány felső szintje csak a biztonsági előírások teljes betartásával látogatható, esős, csúszós időben zárva tart. A mintegy 150 méter hosszan, és 8-10 méteres magasságban a fák lombjai közt húzódó, keskeny függőhidakból álló sétányon a látogatók hevederrel bebiztosítva fedezhetik fel a lombkoronában megbújó erdei vadvilág talajszintről nem látható mindennapjait. De ehhez a látványhoz fel kell készülni!  A lombkorona ösvényt  csak azok vehetik felügyelet mellett igénybe, akik a helyszíni kiképzésen és a biztonsági előírásoknak megfelelnek. 
A lombkorona használatához annak jegyét külön meg kell venni, kiegészítő szolgáltatás, csuklószalag jegy (sétáló-, geológiai-, 4D mozi) vételhez párosul.  Mivel a sétány legfelső szintjének áteresztő képessége limitált, ezért várhatóan csak 10 fős csoportokban és félórás váltásban követhetik egymást a legrátermettebbek, érdemes ennek tudtával tervezni ezt a különleges program lehetőséget.

 • Lombkorona ösvény aláírandó nyilatkozata
 • Lombkorona ösvény szabályzata
   

  Lombsétány

  A nagyközönségnek megnyitott többszintes induló torony kilátóként is funkcionál, alsó szintjéből - szülői felügyelet mellett - a gyermekek csúszdán érkezhetnek le a játszótéri homokozóba, ráadásul a lombkorona ösvény behálózott középső szintjének szakasza is kipróbálható. A lombsétány alatti ösvény mentén a kisgyermekek állati lakhelyekre akadhatnak,  méretükhöz igazított, mesterséges madárfészkekben, rókalyukban, és denevérbarlangban kereshetik a kalandokat. A nagy sikernek örvendő gyermek drótkötél- és akadálypályát csak 60 kg alatti testtömeggel rendelkezők vehetik igénybe.

  Lombsétány

  Lombsétány

  Lombsétány